Tävlingsnoveller

På denna blogg visas novellerna som har gått vidare i novelltävlingen på stardollzerosv.blogg.se

Novell 4 - "Det har börjat igen"

Publicerad 2012-07-14 16:12:57 i Allmänt,

Trina var på väg hem från skolan. Hon skulle bara snabbt förbi hemköp för att köpa vanilj sås till äppelpajen som hon och hennes småsyskon ska baka idag. När hon kom hem så var som vanligt ingen hemma förutom hennes lillasystrar Eva och Lexi. Lexi har just börjat i ettan, och Eva går på dagis. Trinaställer fram alla ingredienser på bordet, sen ringer hon mamma och säger att hon är hemma. Trinas mamma har inget riktigt jobb, så varje dag får Trina komma hem från skolan, lämna sina vänner, bara för att ta hand om sina syskon, när hennes mamma inte kan det. Trinas pappa däremot, bor i göteborg. Mamma och pappa skilde sig när Trina var 8 år, nu är hon 16, och mins nästan inte sin pappa alls. Trina går upp på sitt rum för att byta kläder, från skoluniformen, till mjukisbyxor och t-shirt. Plötsligt hör hon en duns nerifrån köket. Hon springer ut ur rummet, och in i köket, där får hon se Lexi på golvet, avsvimmad! Hon springer fram till Lexi och märker att hon har ett stort jack i huvudet. Det nästan sprutar blod därifrån, Lexi hade sprungit och lekt med Eva, och slagit i bordskanten, hon rusar fram till telefonen och slog numret, 112. Inom några minuter var ambulansen på plats, några minuter efter det kom Trinas mamma, hon rusade fram till Trina. 
- VAR ÄR LEXI!!?? Nästan skrek hon. Trina pekade mot köks golvet där dem höll på att ta upp Lexi på en bår. Mamma gick fram och började skaka, Trina gick fram för att hålla om sin mamma, då viskade hennes mamma: 
- Allt är mitt fel, allt, åhhh, förlåt Trina för att jag har lagt ansvaret på dig, förlåt. 
Trina visste inte vad hon skulle säga, så hon kramade sin mamma ännu hårdare, och kysste henne på hennes våta kind. Sen hoppade dem in i bilen och körde iväg till sjukhuset där Lexi ligger. På sjukhset får vi dåliga nyheter, Lexi ligger i koma, och man vet inte när hon ska vakna, mamma brister i gråt, hon börjar skrika: 
- ALLT ÄR MITT FEL!!! ALLT, ALLT, ALLT!!! 
Trina rusar fram till mamma och håller om henne. Mamma vill stanna hos sin Lexi inatt, men doktorn säger att det nog inte är någon bra ide. Så det blir en tyst hemfärd. Trina hoppas verkligen inte att mamma får ångestattacker, som hon fick när hon och pappa skilde sig. Då drack hon sig full, sedan dunkade hon huvudet mot bordet, och mumlade obegripliga saker. Sedan brukar hon gå ut gå några varv runt husen, och sedan sätta sig på marken och gråta. Trina vet vad hon ska göra nu, hon ska ta upp telefonen, och ringa Lexis pappa Anders, mammas före detta pojkvän som lämnade henne med Lexi, mamma har också haft en pojkvän till, som hon fick Eva med. Trina tog upp telefonen och slog numret till Anders. 
En mansröst svarade, det var Anders. Hon berättade allt för Anders, och han lovade att vi skulle ses på sjukhuset imorgon. Sedan gick hon upp och sa godnatt 
till Eva, sen bytte hon om till nattlinne och la sig i sängen, men hon kunde absolut inte sova, och absolut inte går till skolan imorgon. 
Efter att Trina har legat och vridit sig i minst en timme, så går hon upp för att ta ett glas vatten. Då ser hon mamma sitta vid bordet, med en spritflaska i handen, mamman dunkar huvudet mot bordet, och mumlar 
en massa obegripliga saker, det har börjat igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela